محققان یکی از شرکتهای فعال در حوزه نانو با تولید پلاستیک تجزیه پذیر و مقاوم نانویی به دنبال کمک به محیط زیست و جلوگیری از آلودگی پسماندهای پلاستیکی هستند و موفق به صادرات این محصول نیز شده اند.
به گزارش ایسنا، محمد علی ولیان، مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: توسعه فناوری پلاستیک تجزیه پذیر و مقاوم نانویی با هدف کمک به محیطزیست و کاهش پسماندهای پلاستیکی انجام شده و در حال حاضر این محصول از سوی بازار مورد پذیرش قرار گرفته است به طوری که در حال حاضر در میادین میوه و ترهبار تهران و مشهد از این محصولات استفاده میشود. این نانومحصول توسط مدیران میادین میوه و ترهبار تهران و مشهد مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفت و پس از اطمینان از عملکرد آن، از این نانومحصول در میادین میوه و ترهبار این دو شهر استفاده میشود.
مهندس ولیان افزود: سال گذشته ۱۲۰۰ تُن پلاستیک تجزیه پذیر و مقاوم نانویی به عراق صادرات داشتیم که امسال به دلیل مشکلاتی که اتفاق افتاد، امکان صادرات نداشتیم. در حال حاضر ماهانه تقریبا ۲۰ تن از کیسه پلاستیکی زیستتخریبپذیر نانویی تولید و به بازار عرضه میکنیم.
به گفته مدیرعامل این شرکت، این محصولات نسبت به پلاستیکهای رایج از مزیتهای زیادی برخوردار هستند. مقاومت کششی و فیزیکی بالا، مقاومت در برابر حرارت و زیستتخریبپذیری از جمله ویژگیهای این محصول است. پسماند غذا و دیگر مواد فاسد شدنی درون کیسه زباله یک مکان مطلوب برای رشد باکتریها هستند که باعث ایجاد آلودگی میشوند. در این کیسهها، نانوذرات آنتیباکتریال از رشد میکروارگانیسمهایی که موجب فساد و ایجاد آلودگی میشوند، جلوگیری میکنند. نانوذرات اکسیدروی فعالیت ضدباکتریایی قوی را در برابر باکتریهای بیماریزا از خود نشان میدهند. در نتیجه کیسههای آنتیباکتریال این شرکت بسیار مورد توجه بیمارستانها قرار دارد و در حال حاضر تعدادی از کلینیکها و بیمارستانها از این کیسهها استفاده میکنند.
بر اساس اعلام ستاد نانو، مهندس ولیان از راهاندازی یک شرکت نانویی دیگر برای تجاریسازی و عرضه نانومحصولات دیگری خبر داد.
منبع : ایسنا