مراحل اصلی بازیافت ضایعات پلاستیک و پروسه تولید گرانول پلاستیک
امروزه ما نزدیک به 20 برابر بیشتر از 50 سال پیش از پلاستیک استفاده می کنیم.به دلیل محبوبیت و کاربرد گسترده پلاستیک ها رسیدگی مسئولانه و بازیافت صحیح به بخصوص هنگامی که تبدیل به زباله شدند به شدت مهم است.همانگونه که می دانید با بازیافت ضایعات پلاستیک و تولید گرانول پلی اتیلن و استفاده مجدد از آنها می توانیم طول عمر پلاستیک را تا جای ممکن افزایش بدیم و مصرف آنها را بهینه سازی کنیم.
چه بر سر ضایعات پلاستیک می آید؟
بسته های ضایعات پلاستیک مخلوط (سینی ها،نی ها، گلدان ها و …) میتوانند به صورت مکانیکی بازیافت و تبدیل به گرانول پلاستیک مانند گرانول پلی اتیلن و پ پ شوند؛ انجام اینکار هم از نظر اقتصادی و هم از نظر حفظ محیط زیست مؤثر است. زیرسازی برای جمع آوری ،جداسازی و بازیافت ضایعات پلاستیک و تولید گرانول پلی اتیلن و سایر گرانول های پلاستیک پر کاربرد در سال های اخیردر کشورمان افزایش یافته است.
ضایعات پلاستیک چگونه بازیافت و تبدیل به گرانول پلاستیک می گردد؟
- در مرحله اول براساس نوع آنها مرتب سازی می شوند
- سپس توسط دستگاه آسیاب خرد شده و به قطعات کوچکتری تبدیل مشوند
- در ادامه پروسه بازیافت، قطعات خرد شده، شسته شده و آماده انتقال به دستگاه گرانول ساز میگردد.
- در مرحله بعدی پلاستیک ها را در دستگاه گرانول ساز که دارای اکسترودر است میریزند، پلاستیک ذوب میشود و به صورت رشتههای کوچکی از دستگاه خارج میشود
- در همین هنگام یک کاتر رشته های پلاستیک را ریز ریز میکند و به صورت ماده اولیه مانند گرانول پلی اتیلن و پلی پروپیلن و سایر انواع گرانول پلاستیک در میآورد.
تاثیر زیست محیطی بازیافت ضایعات پلاستیک
پلاستیک یک ماده محبوب و شدیدا همه کاره است که استفاده های فراوانی از آن میکنیم. بهینه سازی طول عمر پلاستیک ها با دوباره استفاده کردن و تا جایی که ممکن است تبدیل کردن آنها به موارد گرانول پلاستیک مانند پلی اتیلن و … -برای مثال بازیافت بطری های استفاده شده به بطری جدید- می توانیم نیازمان را به تولید پلاستیک جدید کاهش بدهیم.
با بازیافت ضایعات پلاستیک می توانیم:
- از سوخت های فسیلی تجدید ناپذیر محافظت کنیم
- مصرف انرژی استفاده شده در تولید پلاستیک جدید را کاهش دهیم
- مقدار ضایعات پلاستیک که قرار است در زیر خاک دفع شود کاهش دهیم
- از انتشار گازهایی مثل کربن دی اکسید که توسط سوزاندن ضایعات پلاستیک به داخل اتمسفر وارد می شوند را کاهش دهیم
مشکلات و مسائل بازیافت ضایعات پلاستیک
انواع مختلف زیادی از ضایعات پلاستیک وجود دارند، که بعضی از این پلیمر ها را میتوانیم در ایران بازیافت و تبدیل به گرانول های پر کاربرد مانند پلی اتیلن و … کنیم و بعضی دیگر – مانند سینی های سیاه که در ماکرویو گذاشته شوند -برای بازیافت این دسته از پلیمر ها نیازمند به تکنولوژی جدید خواهیم بود.
در حال حاضر ما می توانیم قدمی برای پیشرفت امور برداریم. بازیافت و بطری های پلاستیک یک روش ساده برای کمک به این امر مهم است. این مدل از پلیمر ها معمولا از پلاستیک هایی که به آسانی بازیافت میشوند ایجاد شده اند -پلی اتیلین ترفتالات (PET) و پلی اتیلین با چگالی بالا (HDPE)- که می توانند توسط ما از طریق جمع آوری و بازیافت خانگی یا مراکز بازیافت محلی بازیافت شوند.
مواد ساخته شده از گرانول های بازیافتی از ضایعات پلاستیک :
محدوده گسترده ای از محصولات ساخته شده از گرانول پلاستیک بازیافتی مانند گرانول پلی اتیلن و پ پ وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:
- پلاستیک زباله و پلاستیک دسته دار
- سیستم زهکشی زیرزمینی برای خانه ها و زیرسازی همگانی
- گلدان ها،سینی های بذر،مخزن آب باران و آبپاش
- گل گیر و سپر ماشین
- لایه ضد رطوبتی،ناودان و پروفیل پنجره استفاده شده در ساخت و ساز
- جعبه ها و پالت های قابل استفاده مجدد
- سطل زباله بازیافت و سطل زباله مواد غذایی
- دستگاه تولید کننده کود خانگی از زباله های خانگی
- بطری های نوشیدنی و سینی های غذا
- پارچه پلی استر برای پوشاک
11 دیدگاه ها
[…] برای تولید گرانول پلاستیک ، ضایعات پلاستیک را در دستگاه گرانول پلی اتیلن ساز که دارای اکسترودر است میریزند، پلاستیک ذوب میشود و به صورت رشتههای کوچکی از دستگاه خارج میشود، در همین هنگام یک کاتر رشته های پلاستیک را ریز ریز میکند و به صورت ماده اولیه مانندگرانول پلی اتیلن و پلی پروپیلن و سایر انواع گرانول پلاستیک در میآورد، از گرانول پلاستیک برای ساخت محصولاتی که نیاز به ماده اولیه دست اول ندارند استفاده میشود. […]
[…] پسماند های قابل بازیافت جزیره هرمز شامل […]
[…] 3 میلیون تن ضایعات پلاستیک در ایران تولید […]
[…] بالایی دارد، مراکز تفکیک زبال… به اتباع اجاره […]
[…] به گزارش تی نیوز : رئیس دفتر توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی از صدور مجوز برای واردات ۵ هزار تن PVC با هدف تنظیم بازار پلیمر و پلاستیک خبرداد. […]
[…] استفاده از ضایعات پلاستیک و مواد غذایی […]
[…] استفاده از ضایعات پلاستیک و مواد غذایی […]
[…] به گزارش تی نیوز : رئیس دفتر توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی از صدور مجوز برای واردات ۵ هزار تن PVC با هدف تنظیم بازار پلیمر و پلاستیک خبرداد. […]
[…] استفاده از ضایعات پلاستیک و مواد غذایی […]
[…] که انبوه زباله و ضایعات پلاستیک در بسیاری از […]
[…] تابا استفاده از بازیافت ضایعات پلاستیک برای […]